Скоропадський обраний гетьманом українського Вільного козацтва (1917)

23 жовтня 1917 - 107 років тому

Павло Петрович Скоропадський

Павло Петрович Скоропадський

23 жовтня 1917 Павло Петрович Скоропадський, відомий військовий, громадський і політичний діяч України, був обраний гетьманом українського Вільного козацтва.

Обрання Скоропадського гетьманом Вільного українського козацтва відбулося на Черкащині, у Чигирині, де в той час проходив з’їзд Вільного козацтва. На цьому з’їзді були присутні більше 2 тис. делегатів, які були представниками 60 тис. вільних козаків, які проживають на Херсонщині, Чернігівщині, Катеринославщині, Київщині та Кубані. Делегатами з’їзду був підготовлений населенню заклик про неприпустимість братовбивства, підтримки республіканського демократичного федерального устрою Росії, очоленого Тимчасовим урядом, формуванні у селах сотень, керованих сотниками, у волостях куренів, очолюваних курінними, в повітах полків під начальствованіе полковників, в губерніях кошів, керованих отаманами.

Також на з’їзді було обрано Генеральну раду Вільного козацтва (Головного козацької ради) у складі 12 осіб, місцем розташування якого була Біла Церква. Тоді ж почесним отаманом Вільного козацтва було обрано командувач першим Українським корпусом генерал Павло Скоропадський.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.