Володимир Романюк обраний Патріархом Київським і всієї Руси-України (1993)

21 жовтня 1993 - 31 років тому

Володимир Романюк

Володимир Романюк

Восени, 21 жовтня 1993 відбулися Всеукраїнський Православний Собор, на якому Романюка Володимира обрали Патріархом Київським і всієї Руси-України.

Патріарх Київський і всієї Руси-України Святійший Володимир (мирське ім’я Романюк Василь Омелянович) був православним релігійним українським діячем, богословом, Патріархом Київським і всієї Руси-України УПЦ-КП (в період з 1993 р. по 1995 р.).

17 лютого 1993 Романюк Володимир був призначений на посаду архієпископа Сокальського та Львівського. Після того, як помер Патріарх Мстислав, відбулося обрали Романюка на посаду местонаблюдателя Патріаршого престолу і його зведення в сан митрополита ця подія відбулася 14 червня 1993

Численні виступи, проповіді та статті Патріарха Романюка Володимира були присвячені богословським, патріотичним і державницьким темами.

Помер Святіший Київський Патріарх і всієї Руси-України Володимир внаслідок інфаркту, який став вже четвертим за рахунком і останнім. За дев’ятнадцять місяців свого патріаршества Романюку майже сім місяців довелося провести в лікарні такими виявилися наслідки сімнадцяти років ув’язнення в радянських концтаборах. Деякі джерела надають інформацію, що тіло Патріарха Володимира Романюка було знайдено 14 липня 1995 за обставин, досі нез’ясованих. Похований Романюк був 18 липня 1995

Все по темі: ,

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.