Україна вступила до Ради Європи

18 жовтня 1995 - 29 років тому

Рада Європи. фото: dancor.sumy.ua

Рада Європи. фото: dancor.sumy.ua

Восени, 18 жовтня в 1995 р., Україна вступила до Ради Європи.

Рада Європи є міжнародною організацією 47-ми держав-членів в європейському просторі. Членство в Раді Європи завжди відкрите для всіх держав Європи, якими гарантуються основні свободи для громадян своєї держави і права людини і визнається принцип верховенства права.

Одним з найбільших досягнень Ради Європи стала Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року. Саме вона стала базою для Європейського суду з прав людини.

Місцем розташування штаб-квартири Ради Європи є місто Страсбург (Франція). Раніше засідання Поради Європи проходили в Страсбурзькому Університетському Палаці. На сьогоднішній день засідання Ради Європи проводяться в Палаці Європи.

Часто плутають Раду Європи з Європейською Радою та Радою Європейського Союзу, але це не так. Не є Рада Європи та частиною Європейського Союзу.

Метою Ради Європи є досягнення більшого єднання між її державами-членами для впровадження та захисту принципів та ідеалів, які є їх спільною спадщиною, а також сприяння для соціального та економічного прогресу держав-членів Ради Європи. Особливу увагу Ради Європи приділяється таким областям, як захист прав людини, захист верховенства права і демократії і т. п.

Все по темі: , , ,

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.