Створено Товариство Лева

16 жовтня 1987 - 37 років тому

Орест Шейка

Орест Шейка

16 жовтня 1987 на Західній Україні, у Львові, було створено Товариство Лева. Ініціатива заснування цього товариства належала групі національно свідомої молоді, яка вела добровільні роботи з відновлення пам'яток Личаківського кладовища ще з весни 1987

Товариство Лева позначило для себе такі цілі: всебічний розвиток громадянського суспільства, а також активна участь у процесах, які спрямовані на національне відродження.

Товариство Лева свою діяльність починало в умовах комуністичної партійної монополії, тому благополучно в якості «даху» використовувало міський комітет комсомолу.

Згідно зі статутом Товариства Лева того часу, голови Товариства не можна було обрати строком більше, ніж на 1 рік. Пост першого голови Товариства Лева посів Орест Шейка.

Серед найпомітніших акцій Товариства Лева перших років його існування були заходи, спрямовані на те, щоб відродити народні традиції (дожинки, гаївки, вертепи тощо), порядок запущені пам'ятки архітектури, стимулювати музичну молодіжну культуру України. Зокрема, це були такі проекти, як екологічна експедиція «Дністер», акції, спрямовані на відродження осередку димить кераміки в селі Гавареччина Львівської області, проект «Історичний театр», перший в Україні концерт пам'яті Володимира Івасюка, який проходив у театрі опери та балету міста Львова у 1989 року.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.