У Києві сталася масштабна бійка між націоналістами і комуністами (2005)

15 жовтня 2005 - 19 років тому

Бійка між націоналістами і комуністами

Бійка між націоналістами і комуністами

15 жовтня 2005 в місті Києві сталося масштабне зіткнення між українськими націоналістами і комуністами. У ході бійки націоналісти були заарештовані підрозділами міліції. За словами очевидців, саме комуністи були ініціаторами зіткнень.

Бійка 15 жовтня 2005 наймасовіша в Україні до зіткнення 18 жовтня 2008 і після подій, які трапилися в березні 2001 року.

О дев’ятій годині ранку поруч зі станцією метро Золоті Ворота почався парад, присвячений 63-й річниці від створення Української повстанської армії (УПА). Саме тут і почалися різноманітні провокації від рядових комуністів.

О десятій годині тридцять хвилин двадцять чоловік від націоналістів вирушили до Бесарабської площі. Поступово колона збільшилася до трьох сотень людей. Всі вони прямували до Хрещатика.

Цим временм кілька сотень російських шовіністів спробували блокувати на Бессарабській площі МНК, УНСО, Тризуб і групу МКУН. Спочатку їм у цій справі, щоб не допустити зіткнення, намагалася допомогти міліція. Однак, саме леворадікалі пішли на конфлікт. Спочатку на кілька хвилин вони призупинили націоналістів чисельними жертвами серед своїх було зірвано кілька червоних прапорів СРСР, ПСПУ, руху «Че Гевара» і тому подібних, а також буквально затоптані занадто агресивні представники шовіністичних сил. Такі зіткнення тривали до Київської мерії.

Неподалік від Майдану Незалежності шеренги «Беркута» і «Барса» почали заарештовувати націоналістів.

У п’ятнадцять годин бійка була завершена і націоналісти залишили Хрещатик.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.