Зіткнення локомотива з пасажирським автобусом в Нікопольському районі (2010)

12 жовтня 2010 - 14 років тому

Зіткнення локомотива з пасажирським автобусом в Нікопольському районі

Зіткнення локомотива з пасажирським автобусом в Нікопольському районі

12 жовтня 2010 о 9 годині ранку, неподалік від міста Марганець, у Дніпропетровській області, сталася трагедія на 116-му кілометрі залізничного переїзду «Нікополь-Марганець» зіткнулися пасажирський автобус «Еталон», який належав приватному підприємцю, і електровоз ВЛ8.

Коли автобус потрапив під електровоз, останній після цього простягнув його ще 300 кілометрів. Після цього автобус перетворився на справжнє місиво. Найстрашнішим є те, що автобус в цей час перевозив близько півсотні пасажирів був буквально набитий битком.

В результаті катастрофи загинули 45 людей, зокрема троє дітей, десять пасажирів були доставлені в Центральну міську лікарню, з яких троє перебували в дуже важкому стані. У живих залишилося лише семеро пасажирів автобуса, з яких при свідомості після трагедії залишалися лише двоє.

Водій автобусу також загинув на місці катастрофи. Згідно з однією з версій розвитку подій, автобус заглух прямо на залізничному переїзді. За іншою версією, водій не помітив маневрового локомотива, бо сонце дуже сильно засліпило його очі.

Наступний після катастрофи день в Україні був оголошений днем скорботи за жертвами трагедії, яка трапилася під Марганцем. Сім’ям загиблих урядом було виділено по 100 тисяч гривень.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.