Коронація галицько-волинського князя Данила Романовича (1253)

7 жовтня 1253 - 771 років тому

Данило Галицький

Данило Галицький

Восени, 7 жовтня 1253, в місті Дорогочині, який розташований на річці Західний Буг, відбулася коронація і помазання галицько-волинського князя Данила Романовича королівською короною, надісланої від Папи Римського Інокентія IV. При коронації королівська корона була прийнята Данилом Галицьким «від усіх своїх єпископів» цим князь підкреслив, що не тільки він корону, а також і сама Русь. Після обряду коронації Папа Римський Інокентій IV дав Данилові Романовичу титул «короля Русі».

Данило I Романович був російським князем зі славної династії Романовичів, правителем Галицько-Волинського князівства. І волинським, і галицьким князем він був у період з 1211 року по 1264, київським у 1240 році. Походив Данило Галицький зі старовинного роду: був сином князя Романа II Великого і доньки імператора Ісаака ІІ Ангела Єфросинії-Анни, принцеси з Візантії. Данило Романович відноситься до гілки роду Мономаховичів, старшою на Русі династії Рюриковичів (Романовичів). Саме Данилом Романовичем, приклавши неймовірні зусилля, було відтворено і розвинене Галицько-Волинська держава, яке було засноване його батьком. У своїй діяльності князь всіляко сприяв всебічному розвитку міст, залучав туди купців і ремісників.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.