«Динамо» Київ став володарем Суперкубка Європи (1975)

6 жовтня 1975 - 49 років тому

«Динамо» Київ 1975

«Динамо» Київ 1975

Восени, 6 жовтня 1975 року народження, радянської футбольною командою «Динамо» зі столиці України, міста Києва, був завойований Суперкубок Європи.

1975 взагалі був тріумфальним для динамівців. Спочатку, навесні, вони стали володарями Кубка кубків, а потім, восени, отримали Суперкубок УЄФА. Ці дві почесні нагороди стали першими в історії радянського клубного футболу європейськими призами.

Боротьба за Суперкубок Європи з його володарями, «Баварією» з Німеччини, проводилася в два матчі. Це протистояння закінчилося двома «сухими» перемогами «Динамо» з рахунком 2:0 в Києві і 1:0 в Мюнхені. Після цього київською командою був отриманий титул найсильнішої європейської команди. Команда «Динамо» зуміла обіграти збірну Західної Німеччини, у складі якої були такі відомі зірки європейського футболу, як Зепп Майєр, Франц Бекенбауер, Георг Шварценбек і Герд Мюллер.

Всі три голи в цих матчах були забиті Олегом Блохіним, якого вже наприкінці 1975 "Франс Футбол» визнав найкращим європейським футболістом і нагородив «Золотим м’ячем».

За загальними підсумками 1975 футбольний клуб «Динамо» Асоціацією спортивних журналістів був визнаний найсильнішою футбольною командою світу.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.