Вийшов на екрани України фільм «Las Meninas» (2009)

5 жовтня 2009 - 15 років тому

Ігор Подольчак

Ігор Подольчак

Восени, 5 жовтня 2009 року, на екрани нашої країни вийшов фільм «Las Meninas». В якості режисера-постановника, сценариста і продюсера «Las Meninas» виступив Подольчак Ігор, який є видатним українським сценаристом, режисером, художником, продюсером і куратором мистецтва сучасності. Оператором-постановником музичного фрагмента кінострічки став Сергій Михальчук, режисером відомий кліпмейкер і фотограф із США Дін Кар. Музика для «Las Meninas» була написана Олександром Щетинським та Юрієм Яремчуком.

Прем’єра цієї дебютної повнометражної кінострічки відбулася в конкурсній програмі під назвою «Tiger Awards Competition» на Міжнародному кінофестивалі в Ротердамі, що проходив 25 січня 2008 року. Фільм «Las Meninas» став першою українською кінострічкою, яка брала участь у цьому конкурсі. Прем’єра фільму в Україні відбулася в місті Києві в рамках Фестивалю європейського кіно 9 червня 2009.

У «Las Meninas» зіграли такі актори, як Тимошевська Любов, Вересень Микола, Ульянченко Вікторія, Яровенко Ганна, Арсентьева Ілона, Чернявський Дмитро, Ульянченко Валерія, Арсентьев Стас.

За жанром «Las Meninas» можна віднести до драми. Ця кінострічка розповідає про те, як сильно рутина, якою переповнена повсякденне життя, може впливати на душу і совість людини. Також цей фільм є спробою переосмислення того вибору, який робить кожен з нас і з якого, зрештою, і формується наше життя.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.