У Криму заклали Нікітський ботанічний сад (1812)

4 жовтня 1812 - 212 років тому

Нікітський ботанічний сад

Нікітський ботанічний сад

Восени, 4 жовтня 1812 (21 вересня за старим стилем), в Криму був закладений Нікітський ботанічний сад, який в нашій країні на сьогоднішній день є одним з найбільш відомих і популярних. Підстава ботанічного саду належить видатному українсько-російському ботаніку і ентомологові Християнові Християновича Стевену.

Християн Стевен зібрав більш ніж 4500 видів найрізноманітніших рослин, а загальна кількість дерев, які були висаджені, досягло 14332 примірників. Також була створена найповніша у світі колекція помології, у складі якої було 110 сортів персиків, 330 сортів яблунь, 80 різновидів сливових дерев, 550 різновидів груш та інших плодових дерев.

Після підписання 10 червня 1811 в місті Петербурзі Указу щодо установи в Криму казенного Імператорського ботанічного саду, неподалік від села Микита (тепер носить назву Ботанічний) було куплено 375 десятин землі.

Християн Стевен взяв на себе турботу про новостворене ботанічному саді, ставши його директором. Уже на початку осені, у вересні, Стевен зробив перші посадки. У загальній складності за чотирнадцять років наполегливої ??праці Християном Христиановичем Стевеном було зібрано більш ніж 450 видів різноманітних екзотичних рослин.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.