У Києві відкрито пам’ятник поетесі Лесі Українці (1973)

3 жовтня 1973 - 51 років тому

Пам’ятник Лесі Українці

Пам’ятник Лесі Українці

Восени, 3 жовтня 1973 року, в столиці нашої держави, місті Києві, сталося урочисте відкриття пам’ятника українській видатної поетесі Лесі Українці. Розташований був цей монумент на Печерську, на площі Лесі Українки між житловим будинком-висоткою і будинком Центрвиборчкому України. Авторами пам’ятника є відомий архітектор А. Ф. Ігнащенко і талановитий скульптор Г. Н. Кальченко. З самого моменту відкриття скульптура Лесі Українки стала головним місцем вшанування її пам’яті і величезної сили літературного таланту поетеси в місті Києві.

Монумент Лесі Українці у місті Києві представляє з себе фігуру видатної поетеси, виготовлену з бронзи, висотою в п’ять метрів. Встановлено пам’ятник на постаменті, який виготовлений з чорного лабрадориту. Загальна висота скульптури разом з постаментом складає десять метрів. Авторам цього монумента дуже вдало вдалося відтворити вольовий характер Лесі Українки, яка ніколи не підкорялася обставинам непростої долі, її жіночність і ніжність і в той же час неймовірну силу душі в неживому матеріалі.

Скульптура розташована серед висаджених дерев, які спеціально були привезені з батьківщини Лесі Українки.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.