Гетьман України Павло Скоропадський розпочав формування української національної гвардії (1918)

3 жовтня 1918 - 106 років тому

Павло Скоропадський

Павло Скоропадський

Восени, 3 жовтня 1918 року, відомий Гетьман України Павло Петрович Скоропадський розпочав формування української національної гвардії.

Павло Скоропадський був видатним військовим, українським державним і громадським діячем. За своїм походженням Скоропадський був з козацько-старшинського роду.

Особливу увагу Павло Скоропадський приділяв відродженню козацтва. Гетьманом козаки розглядалися як національна гвардія, а також як середні землевласники, які були здатні вирішити продовольчі проблеми.

На Гетьманський Універсалу, до складу Українського козацтва входили вісім кошів в межах губернії, кожен з яких, у свою чергу, складався з чотирнадцяти полків в межах повіту. У козацькому реєстрі перебувало 150 тисяч сімей. Очолював Українське козацтво Великий Козацький Рада, головою якого був Гетьман, якому підпорядковувалися призначені ним кошові отамани. Обирали отаманів з найкращих військових і з представників знаменитих козацьких родин.

Від Скоропадського козацтву були надані деякі пільги і було зроблено велику кількість різноманітних заходів, спрямованих на те, щоб відродити козацькі організації, які повинні були розглядатися як окремий шар населення і великий кадр армії.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.