Харківський тракторний завод ім. С. Орджонікідзе випустив перший трактор. (1931)

1 жовтня 1931 - 93 років тому

Перший український трактор СХТЗ 15-30

Перший український трактор СХТЗ 15-30

1 жовтня 1931 в 13-05 під урочисті звуки гімну і радісні вигуки робітників з механоскладального цеху виїхав перший яскраво-червоний трактор СХТЗ 15-30. Рівно через 10 хвилин з конвеєра зійшла наступна машина, і Харківський тракторний завод запустив масове виробництво.

Перший трактор СХТЗ 15-30 був розроблений на основі моделі «international 15/30», що випускається американською компанією «International Harvester»

ХТЗ - єдиний тракторний завод серед аналогічних заводів колишнього СРСР, який виробляв моделі всіх існуючих класів - від маленьких садово-городніх потужністю 8 кінських сил і до наймогутніших гусеничних і колісних тягачів. На даний момент досвідчений колектив робітників і фахівців ХТЗ розвиває і вдосконалює потужну виробничу базу з випуску сучасних машин високого технічного рівня

На сьогоднішній день продукція ХТЗ представлена ??широким асортиментом тракторів потужністю від 35 до 190 кінських сил. Колісні та гусеничні трактори, а також економічні садово-городні трактори малої потужності, до яких під’єднується більше 250 найменувань сільськогосподарських машин та устаткування, що значно полегшує роботу малих господарств. Крім тракторів поставлений на потік випуск дорожньої та спецтехніки, товарів народного споживання, запчастин. Виготовлена ??заводом техніка широко використовується також у житлово-комунальному господарстві, промисловому виробництві. Значна частина техніки відправляється на експорт.

Все по темі: ,

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.