Україна прийнята в Раду Європи (1995)

26 вересня 1995 - 29 років тому

Рада Європи

Рада Європи

Основний із статутних умов для вступу будь-якої країни в РЄ (Рада Європи) є безумовне визнання принципу верховенства права країною-кандидатом, її відповідальне зобов’язання щодо забезпечення прав та основних свобод людини всім особам, які знаходяться під її юрисдикцією, а також ефективна співпраця з іншими країнами заради мети досягнення прагнень Ради Європи. Таким чином, якщо держава вступає в РЄ, це є свідченням його демократичного вибору, послідовності в проведенні реформ, які спрямовані на те, щоб зміцнювати демократичні інститути та захищати права людини. Саме з цих причин 14 липня 1992 нашою державою Україною було оголошено про бажання приєднання до Ради Європи.

26 вересня 1995 Парламентською асамблеєю (ПА) Ради Європи відбулося прийняття позитивного висновку № 190 щодо заявки нашої держави на вступ до РЄ. Найголовнішим чинником, який вплинув на таке позитивне рішення ПА Ради Європи, були підготовлені органами державної влади нашої країни відповіді на запитальник з політичних питань Комітету Парламентської асамблеї РЄ, в яких надавалася вичерпна інформація щодо стану та перспектив розвитку конституційно-правових змін в нашій державі. Вони були відіслані до Страсбурга спільно Президентом, Прем’єр-міністром та Головою Верховної Ради України.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.