Відкрито канал Рейн-Майн-Дунай (1992)

25 вересня 1992 - 32 років тому

Канал Рейн-Майн-Дунай

Канал Рейн-Майн-Дунай

25 вересня 1992 відбулося урочисте відкриття каналу Рейн-Майн-Дунай, яким були з’єднані між собою Чорне та Північне моря. Канал Рейн-Майн-Дунай в тому вигляді, в якому ми можемо бачити його зараз, будувався з 1960 року по 1992 рік. На його будівництво витратили близько 2,3 мільярда євро.

Канал Рейн-Майн-Дунай знаходиться в Німеччині, в районі Баварії. Він був побудований для з’єднання між собою річки Дунаю, річки Майна і припливу річки Рейну і для здійснення тим самим транспортного річкового сполучення між Чорним морем, Атлантичним океаном і Північним морем. Беручи свій початок від Бамберга, Рейн-Майн-Дунай протікає далі через місто Нюрнберг в місто Кельгайм і там з’єднується воєдино з Дунаєм. Взагалі, основними містами, які розташовані на каналі, є наступні: Гільпольтштайн, Ерланген, Бамберг, Берхінг, Ессінг, Бібербаха, Форхгайм, Кельгайм, Фюрт, Нюрнберг.

За своєю ширині канал 55 метрів, за довжиною 171 кілометр, по глибині 4 метри. Окремі ділянки каналу Рейн-Майн-Дунай зроблені у вигляді акведуків з бетону. Також канал оснащений шлюзами в кількості 16 штук. 11 з них розташовані в басейні Рейну. У басейні річки Дунай також знаходяться 5 шлюзів. Шлюзами виконується підйом вгору і перепад рівня вододілу.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.