Мін’юст України зареєстрував Організацію Українських Націоналістів (1993)

24 вересня 1993 - 31 років тому

Микола Плав’юк

Микола Плав’юк

ОУН (Організація українських націоналістів) це одне з суспільно-політичних рухів нашої країни, які на меті про встановлення, розвитку та збереження соборної самостійної держави України.

Створена Організація українських націоналістів була ще 3 лютого 1929, в результаті об’єднання між собою нижченаведених студентських націоналістичних спілок: ЛУН, СУНМ і ГУПМ з УВО (Українська Військова Організація). На той час, як позиціонувала це ОУН, всі прагнення організації повинні були бути досягнуті безпосередньо завдяки встановленню диктатури і національної революції. Економічну систему в Україні планували сформувати через поєднання таких форм власності, як кооперативна, націоналізована і приватна.

Після здобуття Україною незалежності, 24 вересня 1993 Міністерством юстиції нашої країни Організація Українських Націоналістів (ОУН) була зареєстрована легалізована. Головою організації став останній президент УНР у вигнанні, відомий політичний і громадський діяч нашої держави Микола Васильович Плав’юк (насправді був на цій посаді ще з 1979 року, але неофіційно). Микола Плав’юк був головою ОУН по 2012 рік.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.