Заснований Донецький обласний художній музей (1939)

23 вересня 1939 - 85 років тому

Донецький обласний художній музей

Донецький обласний художній музей

23 вересня 1939 в м. Донецьку було створено Музей образотворчого мистецтва (на сьогоднішній день він носить назву Донецького обласного художнього музею). У 1941 р., після початку ВВВ, робота музею була припинена. З 1958 р. на місці музею розташовувався один з філій образотворчого мистецтва Сталінського краєзнавчого музею. Незабаром, з 1960 р., тут створили Сталінську картинну галерею, а з 1965 р. художній музей м. Донецька.

Сьогодні Донецький обласний художній музей загальновідомий культурний центр міста Донецька і області і один з самих великих музеїв художнього профілю в нашій країні. У фондах музею міститься безліч творів мистецтва, які включають в себе більш ніж 15000 творів їх областей скульптури, графіки, живопису, декоративно-прикладного мистецтва. Також у колекції музею є невелика кількість ікон. У великої колекції художнього музею м. Донецька містяться роботи 16-20 століть майстрів Європи, Росії та України, також ми можемо побачити тут твори античності.

Таке різноманітне зібрання музею було сформовано завдяки всесоюзним і республіканським художнім виставкам і надходженням від них, придбань музею творів мистецтва з приватних колекцій, фондам провідних державних музеїв Радянського Союзу і окремим дарам.

На сьогоднішній день проводиться робота щодо подальшого наукового вивчення, популяризації та комплектації колекції музею.

Все по темі:

Роздрукувати


Сьогоднішні свята

© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.