Утворена Полтавська область (1937)

22 вересня 1937 - 87 років тому

Карта Полтавської області

Карта Полтавської області

22 вересня 1937 постановою ЦВК Радянського Союзу була утворена Полтавська область. Вона була організована в складі 2 міст: Кременчука та Полтави і 45 районів (разом з підлеглими цим містам і районам 29 прилеглими сільрадами). Також до складу Полтавської області увійшли райони та міста Київської та Харківської областей.

Від Харківської області до Полтавської відійшли міста Кременчук і Полтава разом з підлеглими сільрадами і наступними районами: Яготинським, Шишацьким, Чутівським, Великобагачанський, Чорнухинського, Велікокринковскім, Хорольським, Гадяцьким, СЕНЧАНСЬКЕ, Синевскім, Глобинський, Семенівським, Градизьк, Решетилівському, Гребінківському, Покровське- Багачанському, Диканського, Пирятинським, Драовскім, Петровська-Роменським, Згуровським, Оржицькому, Зіньківський, опішнянську, Карловським, Онуфріївським, Кишеньківський, Оболонським, Кобеляцьким, Новосанджарського (Новосанжарським), Ковалевським, Новогеоргіївського, Козельщанського (Козельщинським), Нехворощанський, Комішнянскім, Миргородським, ЛАЗІРКІВСЬКИЙ, Машівського, Лохвицьким, Лубенським, Липово-Долинським (Липоводолинського).

До складу Полтавської області від Київської увійшли наступні райони: Чорнобаївський, Іркліївський, Золотоніський, Гельмязівський.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.