Відновила діяльність Києво-Могилянська академія (1991)

19 вересня 1991 - 33 років тому

Києво-Могилянська академія

Києво-Могилянська академія

19 вересня 1991 після перерви терміном у 174 року було відновлено діяльність одного з найвідоміших навчальних закладів нашої держави Києво-Могилянської академії. По частині цієї події в розпорядженні голови Верховної Ради України було зазначено наступне: «Враховуючи потребу в високоосвічених кадрах для управління державою та репрезентації України на міжнародній арені ... відновити діяльність Києво-Могилянської академії в місті Києві на її історичній території як незалежного вищого навчального закладу ».

Зовсім небагато пізніше, 16 жовтня 1991 року на місці Києво-Братської колегії, на своїй історичній території, була офіційно і урочисто презентовано відновлена ??Києво-Могилянська академія. Вже трохи менше, ніж через рік, у вересні 1992 року, університетом були набрані і прийняті на навчання перші двісті студентів. Самий перший випуск студентів відбувся в День прийняття Конституції нашої держави України, 28 червня 1996 року.

Києво-Могилянська академія є найстарішим університетом Східної Європи та України. Це вищий навчальний заклад спадкоємець давньої Київської Академії, яка була заснована близько 1037 великим князем Ярославом Мудрим. Можна сказати, що фактично всі вищі навчальні заклади і школи Росії, України та Білорусі духовні спадкоємці Київської Академії.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.