Розпочався І Республіканський фестиваль української пісні «Червона рута» (1989)

17 вересня 1989 - 35 років тому

Фестиваль «Червона рута» 20 років потому

Фестиваль «Червона рута» 20 років потому

17 вересня 1989 в місті Чернівці розпочався І Республіканський фестиваль української пісні «Червона рута». З того часу цей музичний український молодіжний фестиваль проходить в різних містах нашої держави кожні два роки.

Відбіркові тури перед першим фестивалем «Червона рута» проходили у кількох містах. Самі ж конкурсні програми в таких жанрах, як «поп» і «рок» у Чернівцях проходили у Літньому театрі, а конкурсна програма з співаної поезії і бардівської (авторської) пісні організаторами фестивалю була перенесена досить далеко від центру Чернівців, в низину парку, де глядачів практично не було, крім журі та самих учасників конкурсу.

Учасників, які дійшли до фіналу, було настільки багато, що, наприклад, конкурс концертів рок-музикантів довелося провести в два дні, замість одного. Починалися вони в 11:00, а закінчувалися вже пізно ввечері. Така велика кількість фіналістів конкурсу перевершило всі очікування організаторів фестивалю «Червона рута».

Загалом фестиваль тривав 8 днів: з 17 по 24 вересня. Події конкурсу широко висвітлювалися у пресі. У фестивалю навіть була власна газета під назвою «Червона рута. Вісник фестивалю », яка була повністю присвячена всьому тому, що відбувалося на конкурсі.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.