У Києві відкрито театр імені Марії Заньковецької (1922)

15 вересня 1922 - 102 років тому

Театр імені Марії Заньковецької

Театр імені Марії Заньковецької

15 вересня 1922 в місті Києві було відкрито театр імені Марії Заньковецької (нині театр має назву Львівського академічного театру імені Марії Заньковецької). Керівництво колективом театру здійснювалося режисерами Б. Романицького і О. Корольчук.

Марія Костянтинівна Заньковецька українська актриса драматичного жанру. Неможливо переоцінити її майстерність і вміння. У репертуарі цієї видатної актриси було більш ніж 30 ролей на сцені. Переважно це були персонажі героїчно-драматичні, але загалом у Заньковецької за все її життя були різні ролі. Актрисою було створено величезну кількість неперевершених за майстерністю і правдоподібності образів. Залежно від ролі, образ був пройнятий запальною яскравою комедійністю або цим відчайдушним драматизмом.

Своєю неперевершеною грою Марія Костянтинівна Заньковецька могла прославити простих звичайних людей, при цьому, як ніхто інший, розкриваючи їхні душі до самих глибин. Крім того, актриса мала чудесної краси голос драматичне сопрано, завдяки чому могла сама виконувати величезну кількість українських народних пісень у виставах.

Сценічні заслуги Марії Заньковецької насправді безмежні, її пам’ять увічнена в пам’ятниках у місті Києві та селі Заньки, рідному селі актриси.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.