У Києві розпочав роботу Всеукраїнський форум інтелігенції (1991)

14 вересня 1991 - 33 років тому

Члени Спілки письменників України

Члени Спілки письменників України

14 вересня 1991 в місті Києві було розпочато роботу Всеукраїнського форуму інтелігенції.

Після проголошення незалежності нашої держави, стала дуже гостро відчуватися потреба в українському культурному відродженні. Вагомим внеском у цю важливу сферу життя нашої країни стала підтримка інтелігенції. З ініціативи Інституту літератури імені Т. Г. Шевченка, Народного Руху України, Асоціації творчої інтелігенції «Світ культури», Спілки письменників України та багатьох інших організацій і спілок, в столиці України, місті Києві 14 вересня 1991 року відбувся Всеукраїнський Форум інтелігенції України. На цьому форумі було вироблено конкретні і чіткі програми і завдання для участі в державотворчому процесі творчих працівників.

Після проведення Всеукраїнського форуму інтелігенції, кількість заходів, які були спрямовані на посилення творчої активності української інтелігенції, значно зросла. Одним з таких масових культурних подій стало святкування у 1991 році 125-річчя з дня народження найвідомішого історика нашої країни Михайла Грушевського. На честь цієї події в місті Львові була скликана конференція, в якій взяли участь більше ніж 150 вчених з України, Ватикану, Чехословаччини, Польщі, Франції, Канади, США. Також ювілей історика вперше був відсвяткований на державному рівні.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.