УЄФА позбавило права «Динамо» брати участь в єврокубках протягом 3 років (1995)

13 вересня 1995 - 29 років тому

Матч «Динамо» - «Панатінаїкос»

Матч «Динамо» - «Панатінаїкос»

13 вересня 1995 відбувся найгучніший скандал за всю історію українського спорту. По завершенню футбольного матчу Ліги європейських чемпіонів з футболу між київським клубом «Динамо» і грецькою командою «Панатінаїкосом» суддею з Іспанії Антоніо Лопесом Ньєто були висунуті звинувачення в бік адміністрації київського клубу наче в спробі підкупу арбітрів 30 тисячами доларів і двома шубами з норки. Після цих звинувачень запланований на 20 вересня матч між «Панатінаїкосом» і «Динамо» був анульований, і результати гри 13 вересня теж.

УЄФА провело короткий розслідування, після чого позбавило футбольний клуб «Динамо» права брати участь у нинішньому розіграші, а також у наступних європейських кубках в наступні три роки. При цьому, генерального секретаря клубу «Динамо» В. Бабійчука і генерального менеджера «динамівців» І. Суркіса повністю відлучили від футболу довічно і дискваліфікували.

Команда «Динамо» перебувала в абсолютній впевненості щодо сфабрикованість всієї цієї справи самим арбітром Антоніо Лопесом Ньєто. Українським футбольним клубом було подано апеляцію, і її не задовольнили. Пізніше, через півроку, виконкомом УЄФА дискваліфікація з українського футбольного клубу «Динамо», а також з Ігоря Суркіса була знята.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.