Численні руйнування від Севастополя до Феодосії в результаті землетрусу (1927)

11 вересня 1927 - 97 років тому

Південний берег Криму

Південний берег Криму

11 вересня 1927 на Південному березі Криму стався землетрус, яке призвело до величезної кількості руйнувань від м. Севастополя до м. Феодосії. Разом з тим землетрусом, яке відбулося 26 червня того ж року, цей землетрус вважається найпотужнішим з усіх відомих землетрусів, коли-небудь відбувалися в Криму.

У ніч з 11 вересня на 12 і сталося це жахлива подія. Воно було в багато разів сильніше, ніж попереднє, яке сталося 26 червня. Якщо тоді сила балів досягала 6, то тепер в епіцентрі сила землетрусу сягала аж до 9 балів. І якщо в той раз землетрус не були викликані такі серйозні наслідки, як людські жертви і великі руйнування, і сума збитків не перевищила навіть мільйони карбованців, то тепер справи йшли у багато разів гірше. Будинки зазнали значних серйозні руйнування, 65 людей були поранені і 3 людини під час цього землетрусу загинули.

Перші помітні ознаки наближення землетрусу були зафіксовані вже десь о 20:00. Рибалки, які вирушили на нічну ловлю, говорили, що чули на море незрозумілий гул між Судаком і Алуштою. До того ж, за розповідями очевидців, тварини почали відмовлятися від їжі і помітно нервували, як ніби були чимось стурбовані. Вже в 00:15 стався перший сильний поштовх, який за часом тривав близько десять секунд. Слідом за ним почався другий. Всього за 11 годин трапилися 27 потужних поштовхів, а загальна їх кількість за кілька днів досягла вже 200 поштовхів. Землетрус продовжилося декілька днів, завдаючи все нові і нові руйнування, і навіть 15 вересня цілком були відчутні поштовхи.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.