Закінчення Кримської війни (1856)

10 вересня 1856 - 168 років тому

Граф Олексій Орлов

Граф Олексій Орлов

10 вересня 1856 була закінчена Кримська війна (інша назва «Східна війна») війна, яка тривала з 1853 року між Росією і союзницькими військами Франції, Османської імперії, Сардинського Королівства і Великобританії за право панування над Балканами і Близьким Сходом.

Закінчилась війна тим, що учасники конфлікту, а також Пруссія і Австрія зібралися разом на Паризькій міжнародний конгрес. На цьому конгресі в Парижі на заключному засіданні, що відбулося навесні, 30 березня 1856 року, представниками держав Франції, Російської імперії, Туреччини, Австрії, Пруссії, Сардинії і Великобританії був підписаний заключний мирний договір під назвою «Паризький мирний трактат», який остаточно завершив Кримську війну. Главою російської делегації графом Олексієм Орловим була підписана капітуляція Росії. Цим договором відтепер Російська імперія була позбавлена ??права мати не тільки військовий флот, але також і прибережні фортеці і арсенали на Чорному морі. Також Росія привселюдно відмовлялася від претензій на південну Бессарабію, Валахію і Молдавію. Російський цар над християнами Османської імперії був позбавлений заступництва. Таким чином, план про розширення впливу Російської імперії на південь остаточно був провалений.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.