У Києві було оголошено про спорідненість і братання міст Києва та Кіото (1971)

7 вересня 1971 - 53 років тому

Кіото

Кіото

7 вересня 1971 в місті Києві було оголошено про спорідненість і братання українського міста Києва та японського міста Кіото.

Місто Кіото є адміністративним центром префектури і розташовується в її південній частині. Кіото є містом державного значення Японії. Місто Кіото виник на основі іншого міста стародавньої японської столиці Хейан, яка була резиденцією японських Імператорів протягом 794 1869 рр.. Давність міста зумовлює розташування в ньому численних визначних пам’яток, які вже набули статусу національних скарбів Японії та Світового спадщини ЮНЕСКО, наприклад: величний монастир Кіемідзу, красивий замок Нидзе, найдавніший Кіотський Імператорський палац і ін

Основу економіки цього древнього міста складають туризм, овочівництво, комерція, машинобудування, виробництво високоточної техніки, харчова промисловість.

За даними перепису населення від 1. 08. 2011, чисельність жителів японського міста Кіото становить 1473746 осіб, з густотою населення в 1780 жителів / км. Загальна площа Кіото становить 827,90 км.

Клімат в Кіото є внутрішньоконтинентальним помірним, що обумовлюється повною недоступністю міста до моря і тим, що він розташовується в западині. Влітку тут спекотно і волого, а взимку холодно і сухо. Середньої найвищою температурою в серпні є 32,9 C °. Середньої найнижчою температурою січня є 0,3 C °. Щороку в Кіото триває досить тривалий сезон дощів з червня по вересень.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.