Національний банк України випустив в обіг пам’ятну монету «Іван Богун» (2007)

6 вересня 2007 - 17 років тому

Монета «Іван Богун»

Монета «Іван Богун»

6 вересня 2007 Національним банком України була випущена в обіг пам’ятна монета «Іван Богун», яка продовжувала серію «Герої козацької доби». Ця монета номіналом 10 гривень була присвячена Івану Богуну, який був надзвичайно яскравою особистістю, завжди дотримувався поглядів щодо повної незалежності України. Іван Богун був козацьким полководцем, а також одним з видатних політичних, державних і військових діячів, найближчим соратником і сподвижником українського гетьмана Богдана Хмельницького.

Вага монети «Іван Богун» 31,1 грам, діаметр 38,61 міліметр, якість пруф, тираж 5000 монет, виготовлена ??зі срібла 925 проби,,

На аверсі ми можемо бачити наступну композицію: геральдичні фігури коронований лев і Архістратиг Михаїл (є символами міста Києва та міста Львова) тримають малий Герб України. Це зображення є символом соборності нашої країни. На реверсі монети спостерігаємо батальну сцена, що представляє собою козаків в обороні, а ліворуч розміщується портрет Івана Богуна.

Володимир Атаманчук і Святослав Іваненко є скульпторами монети, Володимир Таран, Сергій та Олександр Хорук художниками реверсу; Святослав Іваненко та Олександр Івахненко художниками аверсу.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.