Збірна України з футболу вперше отримала право виступити на Кубку Світу (2005)

3 вересня 2005 - 19 років тому

Збірна України з футболу

Збірна України з футболу

3 вересня 2005 збірна України з футболу вперше в своїй історії пройшла кваліфікацію і отримала право виступити на Кубку Світу 2006 року, на якому вийшла у чвертьфіналу.

Право виступити на своєму першому чемпіонаті світу українська збірна на чолі з тренером команди Олегом Блохіним виборола з грузинською збірної, зігравши з нею у відбірному матчі внічию 1:1 3 вересня 2005 в Тбілісі, на стадіоні «Локомотив».

Цей матч збірна України почала досить жваво. Грузинська команда ж вибрала тактику гри виключно на контратаках. З боку нашої збірної теж було багато атак і гострих моментів. До середини першого тайму у нашої збірної були явні переваги над збірною Грузії як у території, так і в самій грі.

Однак, ближче до середини першого тайму хід гри змінився. Гра перемістилася на центр поля. І хоча українська збірна і досі більше, ніж суперники, володіла м’ячем, все ж по-справжньому гострих моментів створити їй не вдалося. Але завершення першого тайму відбувалося біля воріт грузинської збірної, і на 43 хвилині українським гравцем Русланом Ротанем був забитий гол.

У другому таймі практично до його середини наша збірна вела узгоджену гру, але потім вона перетворилася на досить знервовану. Можливо, на українську збірну так подіяла близькість бажаного результату. Так чи інакше, але гра розладналася. Коли до кінця гри залишалася лише одна хвилина, Гокахідзе штрафним ударом забив збірній України гол.

Вже після матчу були оголошені результати гри між Данією і Туреччиною. Для виходу української збірної в Кубок Світу необхідна була перемога данців або нічия. Матч закінчився нічиєю, що і дозволило Україні вперше брати участь у чемпіонаті світу з футболу.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.