У Києві створена дівоче музична група «ВІА Гра» (2000)

3 вересня 2000 - 24 років тому

Альона Вінницька та Надія Грановська

Альона Вінницька та Надія Грановська

3 вересня 2000 в місті Києві була створена популярна українська російськомовна дівоче музична група «ВІА Гра».

Ідея про створення цього проекту належала продюсеру Дмитру Костюку. Першим складом групи «ВІА Гра», з якого почалося існування групи, були дві українські дівчини Надія Грановська та Олена Вінницька. Їх історія приходу до групи була різною.

Альона Вінницька в 1997 році працювала віджеєм на музичному каналі «БІЗ-TV». Продакш-студія «БІЗ-TV» у 2005 році була створена саме Дмитром Костюком, і була першою в Україні, яка спеціалізувалася виключно на музичних програмах. У 2000 році Костюк запросив Олену Вінницьку в новий проект «ВІА Гра».

У цей час Надія Грановська працювала в театрі в місті Хмельницькому. У середині 2000 року в цьому театрі відбувся концерт Валерія Меладзе, де він випадково познайомився з Грановської. Від співака дівчина дізналася, що брат Валерія Меладзе, Костянтин, який є ще одним продюсером нового проекту, разом з Дмитром Костюком проводять кастинг у нову групу, шукаючи дівчат з яскравою зовнішністю. Надія зробила фотосесію і відправила її до Києва. Як тільки Костюк і Меладзе побачили фото Грановської, відразу ж запросили її до Києва, на проби, які вона успішно пройшла.

Саме такою була історія створення групи «ВІА Гра» і його першого складу. З того часу склад групи багаторазово змінювався, проте популярність групи є безсумнівною: в скарбничці «ВІА Гри» багато нагород і номінацій. Крім того, пісні групи вже більше 10 років виявляються на перших місцях рейтингів і хіт-парадів.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.