У Києві почалася Перша Всеросійська спортивна олімпіада (1913)

2 вересня 1913 - 111 років тому

Парад олімпійців

Парад олімпійців

2 вересня (20 серпня за старим стилем) 1913 року в місті Києві була відкрита Перша Всеросійська спортивна олімпіада. Цю олімпіаду було намічено провести на найвищому рівні, тому підготовка до неї тривала до останнього дня.

На час відкриття олімпіади трибуни на спортивному полі були переповнені так багато бажаючих прийшло подивитися на це дійство, і це незважаючи на високу для того часу ціну на квитки. З нагоди свята відкриття Першої Всеросійської спортивної олімпіади були навіть звільнені від занять і безкоштовно пущені на цю подію гімназисти.

На стадіоні було проведено барвистий парад всіх учасників олімпіади (яких було 639 осіб), а також суддів і членів Олімпійського комітету. Також відбувся парад команд. Приймав парад Його Імператорська Високість Великий Князь Дмитро Павлович. Після прозвучало офіційне оголошення про відкриття та старті олімпіади та змагання були розпочаті.

Таку масштабну подію, як Перша Всеросійська спортивна олімпіада, широко висвітлювалося у пресі. З обкладинок газет і журналів не сходили останні новини про хід олімпіади, оголошення, репортажі та анонси. У олімпіади навіть був офіційний інформаційний партнер журнал під назвою «Краса і сила».

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.