Розпочав роботу морський порт в Маріуполі (1889)

2 вересня 1889 - 135 років тому

Маріупольський порт

Маріупольський порт

2 вересня 1889 в місті Маріуполі почав працювати морський порт. Саме цю дату вважають початком експлуатації Маріупольського морського державного торгового порту, тому що у цей день на територію порту були подані 18 навантажених вугіллям вагонів.

Створення порту в місті Маріуполі було логічним і абсолютно зрозумілим продовженням стрімкого промислового розвитку в другій половині 19 століття півдня Росії. У період 1867-1904 років порт в Маріуполі, не маючи військового призначення, знаходився на 3 місці серед всіх портів Російської імперії.

На сьогоднішній день Маріупольський державний порт здійснює перевезення по морю зерна, руди, металу, вугілля, різноманітної продукції машинобудування та ін з Харківської, Луганської, Донецької та сусідніх областей України та Росії. Порт в Маріуполі є одним з чотирьох головних портів нашої держави і є найбільшим і розвиненим портом на Азовському морі та на сході України.

Довжина причальної лінії Маріупольського порту 67,6 гектарів. Загальна територія порту становить 3,2 кілометра.

Маріупольським морським державним торговим портом за допомогою сучасного спеціального обладнання забезпечується переробка різних видів вантажів протягом усього року.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.