У Донецьку відкрито пам’ятник Сергію Бубці (1999)

29 серпня 1999 - 25 років тому

Пам’ятник Сергію Бубці

Пам’ятник Сергію Бубці

29 серпня 1999 був відкрито прижиттєвий пам’ятник легкоатлетові Сергію Назаровичу Бубці. Пам’ятник знаменитому стрибунові з жердиною знаходиться в місті Донецьку, в Київському районі, поблизу від регіонального спорткомплексу «Олімпійський». Пам’ятник відображає гордість за успішні досягнення спорту міста Донецька.

У пам’ятнику зображена бронзова, в повний зріст, скульптура Сергія Назаровича Бубки з жердиною, яку він високо тримає в руках. Пам’ятник відображає той момент, коли спортсмен готується до виконання стрибка. Близько правого коліна скульптури Сергія Бубки зображена скульптура пролітає ластівки. 3,5 метра такої є висота скульптури. Висота ж постаменту, на який поставлений пам’ятник 6 метрів і 15 сантиметрів. Саме ця висота є рекордною, на яку стрибав Сергій Назарович Бубка (стрибок був виконаний в 1993 році, в залі, в місті Донецьку). Авторство пам’ятника Сергію Бубці належить талановитим Бучек Володимиру Степановичу (архітектор) і Ясиненко Миколі Васильовичу (скульптор).

Сергій Бубка є спортсменом-жердінніком, шестиразовим чемпіоном світу, чемпіоном Олімпійських ігор, трідцатіпятікратним рекордсменом світу, заслуженим майстром спорту, почесним громадянином міста Донецька та Героєм України.

Все по темі:

Роздрукувати


Сьогоднішні свята

© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.