Катастрофа російського літака Ту-154 в Донецькій області (2006)

22 серпня 2006 - 18 років тому

Катастрофа російського літака Ту-154

Катастрофа російського літака Ту-154

22 серпня 2006 трапилася жахлива трагедія катастрофа російського авіалайнера компанії Пулковські авіалінії Ту-154 в Донецькій області. На борту літака, який виконував рейс Анапа - Санкт-Петербург, знаходилося 160 пасажирів і 10 членів екіпажу.

Пролітаючи над територією України, Ту-154 опинився в умовах дуже сильної грози. Згідно з інструкціями, в таких умовах треба було обійти хмару збоку, але екіпажем літака була зроблена спроба провести літак прямо над розвиненими купчасто-дощовими хмарами. Такі дії призвели до того, що літак, потрапивши під вплив інтенсивних висхідних повітряних потоків, що знаходяться у верхній частині хмари, вийшов на закритические кути атаки, після чого, перебуваючи на висоті понад 11 тисяч метрів, дуже різко, на швидкості близько 83 м / с, за 10 секунд злетів вгору. Після цього авіалайнер впав в плоский штопор, з якого на лише одному працюючому до цього часу двигуні екіпаж намагався вивести літак до останнього моменту. Але вже приблизно через 3 хвилини авіалайнер Ту-154 впав на землю.

При падінні літак врізався в схил неглибокого яру на полі радгоспу «Степовий», який розташовується приблизно в 1,5 кілометрах на північний захід від невеликого селища Суха Балка (Костянтинівський район, Донецька область).

Зіткнення літака з землею сталося в 14 годин 38 хвилин 30 секунд (за київським часом). В останні секунди падіння літака його швидкість зближення із землею становила більше ніж 300 км / ч. За таких обставин ніхто з тих, хто перебував на борту авіалайнера, не залишився в живих.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.