Українські миротворці прибули до Македонії (1999)

22 серпня 1999 - 25 років тому

Українські миротворці в Македонії

Українські миротворці в Македонії

22 серпня 1999 українські миротворці прибули до Македонії. Нашими миротворцями була надана гуманітарна та медична допомога місцевому населенню, здійснено патруль у зонах відповідальності. За допомогою українських миротворців відбувалася реконструкція, відновлення різноманітних закладів освіти, культури, здоров’я і т. п.

Участь українських миротворців у миротворчих процесах є однією з дуже важливих складових зовнішньої політики України. Завдяки міжнародній співпраці Збройних сил України у подібних процесах, йде зміцнення міжнародної довіри до нашої держави та зростання іміджу як активного, передбачуваного і надійного партнера. На сьогоднішній день Україна придбала міжнародний статус держави-миротворця.

Крім того, це служить визнанням нашої держави як впливового суб’єкта і фактора в системі світової та європейської безпеки, чим забезпечує підвищення авторитету України на міжнародній арені і тим самим впливає на розширення співпраці з іншими країнами світу.

Слід сказати, що і для самих українських військ Збройних сил такі миротворчі операції є дуже хорошим досвідом, який благотворно впливає на вдосконалення та подальший розвиток Збройних сил України. Все це сприяє для наближення за параметрами українських Збройних сил до найкращих світових стандартів.

Все по темі: ,

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.