«Карпати» Львів стали володарями кубка СРСР (1969)

17 серпня 1969 - 55 років тому

ФК «Карпати» Львів

ФК «Карпати» Львів

17 серпня 1969 футбольний клуб зі Львова «Карпати» став володарем кубка СРСР. У цей день матч проходив на полі московського стадіону і «Карпати» грали проти СКА з Ростова, які були вищій лізі.

Львівською командою вже на 20 хвилині гри був пропущений гол, і в першому таймі відігратися «Карпати» так і не змогли. Але в другому таймі львів’яни, яких підтримували тисячі вболівальників, різко змінили хід гри. Лихачовим і Булгаковим били забиті голи, що вивело команду вперед.

Вже в кінці гри ростовським СКА був забитий гол з офсайду, що спочатку залишалося непоміченим головним суддею Карло Круашвілі, але потім офсайд був чітко зафіксований. Таким чином, львівська команда довела цей матч до перемоги.

Перемога в Кубку СРСР з футболуа дала можливість львівській команді представляти Україну в Кубку володарів кубків сезону 1970/71. В 1/16 фіналу, на першому етапі, «Карпати» грали проти румунської команди «Стяуа». Але львівська команда, незважаючи на свої переваги (гра проходила у Львові), не використала свої моменти і пропустила гол від супротивників на 88-й хвилині, програвши з рахунком 0:1.

Вже потім фахівцями була відзначена хороша гра «Карпат», і відмічено, що все ж брак досвіду виступів на найвищому рівні і певна нервозність зіграли свою роль у цій поразці.

Все по темі:

Роздрукувати


Сьогоднішні свята

© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.