Перший український космонавт Павло Попович здійснив політ у космос (1962)

12 серпня 1962 - 62 років тому

Павло Романович Попович

Павло Романович Попович

12 серпня 1962 в космос відправився Павло Романович Попович, перший український космонавт.

Цей політ був першим у світі груповим польотом двох пілотованих кораблів. Павло Романович Попович пілотував корабель-супутник «Восток-4». Орієнтація корабля в просторі була здійснена Павлом Поповичем за допомогою системи ручного управління.

Іншим космічним кораблем, «Восток-3», керував Андріан Григорович Миколаїв. Під час цього групового польоту екіпажами обох космічних кораблів були проведені перші експерименти з радіозв’язку між кораблями і таки була встановлена ??двосторонній зв’язок з позивними «Сокіл» (У Миколаєва) та «Беркут» (у Поповича). Також проводилося взаємне фотографування. Був виконаний цілий ряд медично-біологічних і науково-технічних експериментів.

Кораблі повернулися з орбіти на землю 15 серпня 1962. Крім того, що цей політ був першим груповим польотом, він був ще й першим польотом в історії космонавтики, який тривав кілька діб (час загального польоту 70 годин 23 хвилини і 38 секунд).

За проявлений героїзм і мужність, а також за успішний перший у світі груповий космічний політ Павло Романович Попович отримав заслужене звання Героя Радянського Союзу.

Все по темі:

Роздрукувати


Сьогоднішні свята

© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.