Завершився чемпіонат світу з легкої атлетики в Афінах (1997)

10 серпня 1997 - 27 років тому

Жанна Пінтусевич

Жанна Пінтусевич

Влітку 1997 року, з 1 по 10 серпня, в місті Афінах, Греції, проходив VI чемпіонат світу. Команда наших українських легкоатлетів дуже вдало і гідно виступила і проявила себе на цих змаганнях.

10 серпня 1997 були підведені підсумки змагань. На рахунку нашої української збірної команди налічувалося цілих сім нагород: одна бронзова, чотири срібні та дві золотих медалі.

Відомий український стрибун із жердиною Сергій Бубка став чемпіоном світу вже вшосте, подолавши позначку в 6 метрів 1 сантиметр. Найсильнішою у змаганнях з бігу на 200 метрів вперше в історії легкої атлетики нашої держави України стала Жанна Пінтусевич, киянка, яка пробігла необхідну дистанцію за 22,32 секунди. До того ж, вона також завоювала срібло в бігу на 100 метрів, пробігши цю дистанцію за 10,85 секунди. Срібні медалі також отримали Андрій Скварук, у змаганнях з метання молота, який метнув молот на 81 метр і 46 сантиметрів і Інга Бабакова, у змаганнях зі стрибків у висоту, стрибнувши на 1 метр і 96 сантиметрів. Бронзову медаль завоювала киянка Олена Говорова у змаганнях з потрійних стрибків у довжину, виконавши потрійний стрибок на 14 метрів 67 сантиметрів.

Такі хороші результати нашої збірної дозволили Україні в загальнокомандному заліку серед двох сотень країн, які брали участь у змаганнях, зайняти п’яте місце.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.