Українська Держава і Область Війська Донського уклали договір про кордони (1918)

7 серпня 1918 - 106 років тому

Українська Держава і Область Війська Донського на мапі

Українська Держава і Область Війська Донського на мапі

7 серпня 1918 Українською Державою та Областю Війська Донського був підписаний договір про кордони. Згідно з угодою також було оголошено взаємне визнання суверенітету і взаємовигідний товарообмін. Була передбачена розробка окремих угод щодо вільного товарообігу, транзиту, фінансових і митних відносин. Що стосується кордону, то між Областю Війська Донського і Українською Державою він проліг тієї ж адміністративним кордоном, яка вже була колись. Вона ділила Україну від кордону Області Війська Донського та Харківської, Воронезької та Катеринославської губерній колишньої Росії.

Українська Держава проіснувала протягом 29 квітня-14 грудня 1918 року. Вона була розташована на території Південної, Східної та Центральної України зі столицею в місті Києві. Очолював Українську Державу гетьман Павло Скоропадський. Внутрішня політика спиралася на козацькі традиції державотворення, зовнішня на дотримання антибільшовицького спрямування.

Область Війська Донського була адміністративно-територіальною одиницею Російської імперії, яка існувала з 1870 (за іншими даними з 1786) року по 1920 рік і управлялася згідно особливому становищу. Первинно територія Області Війська Донського була заселена донськими козаками.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.