Віктор Янукович стає Прем’єр-міністром України вдруге (2006)

4 серпня 2006 - 18 років тому

Віктор Янукович

Віктор Янукович

4 серпня 2006 Віктор Федорович Янукович вже вдруге став Прем’єр-міністром нашої держави України. Партією регіонів на виборах від 26 березня 2006 року в Верховну Раду України було набрано 32,14 відсотків голосів і зайнято перше місце. Однак, лише парламентська коаліція мала повноваження затверджувати Прем’єр-міністра. Завдяки утворенню коаліції у форматі Партія регіонів КПУ СПУ це стало можливим. За призначення Януковича на цю посаду проголосував 271 депутат.

На момент обрання на посаду Прем’єра країни, Віктор Янукович був народним депутатом від Партії регіонів України і її головою, а також перебував на посаді голови фракції Партії регіонів і члена Комітету Верховної Ради з питань правової політики.

Повноваження Прем’єра Віктором Федоровичем Януковичем були здані на 1 сесії Верховної Ради 6 скликання, яка відбулася 23 листопада 2007 року. До обрання Верховною Радою України нового Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко 18 грудня 2007 року, Віктор Янукович виконував обов’язки Прем’єра.

Перебування Януковича на посаді Прем’єр-міністра України було абсолютно рекордним 898 днів він очолював уряд держави. Для порівняння: Віктор Андрійович Ющенко перебував на посаді Прем’єра в два рази менше, ніж Віктор Федорович Янукович 493 дні, а Юлія Володимирівна Тимошенко більш ніж у чотири рази менше всього 216 днів.

Все по темі: , ,

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.