Сергій Бубка встановив світовий рекорд зі стрибків з жердиною 6,14 м. (1994)

31 липня 1994 - 30 років тому

Сергій Бубка

Сергій Бубка

31 липня 1994 в Італії, місті Сестрієре, українським спортсменом Сергієм Бубкою був встановлений світовий рекорд зі стрибків з жердиною 6 метрів 14 сантиметрів. Цей рекорд і досі ніким не було перевершено.

Сергій Назарович Бубка є українським легкоатлетом зі стрибків з жердиною, причому, як у змаганнях, що проходять в приміщенні, так і на відкритій місцевості. Дуже важко переоцінити досягнення Сергія Бубки у цьому виді спорту. Бубка є заслуженим майстром спорту, чемпіоном світу та Європи, олімпійським чемпіоном, багаторазовим світовим рекордсменом. Цілих 35 разів їм побито рекорди 18 разів в приміщенні і 17 разів на літніх змаганнях. Крім того, за його особисті заслуги в привнесення підвищення міжнародного авторитету нашої держави України, а також безперечні видатні досягнення у спорті, 4 лютого 2001 Сергію Бубці присвоїли звання Героя України. Також спортсмену був урочисто вручений орден Держави. У місті Донецьку, в якому пройшло становлення Сергія Бубки як спортсмена, побудували його пам’ятник з бронзи.

Сергій Назарович Бубка ще в 1974 році почав заняття зі стрибків з жердиною. Першим, хто тренував спортсмена, був заслужений тренер СРСР Віталій Опанасович Петров. Тренувався пізніше Бубка у Аркадія Георгійовича Шквира та Євгена Родіоновича Волобуєва.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.