Було відкрито музей Наукового Товариства імені Т. Шевченка у Львові (1895)

30 липня 1895 - 129 років тому

Будинок Наукового товариства ім.Шевченка у Львові

Будинок Наукового товариства ім.Шевченка у Львові

30 липня 1895 в місті Львові було відкрито музей Наукового Товариства імені Т. Шевченка. Вже на початку 20 століття цей музей займав 14 кімнат, в яких експонувалися предмети етнографії, археології, образотворчого мистецтва, природознавства.

У 1951 році музей Наукового Товариства імені Т. Шевченка разом з Міським промисловим музеєм (заснованим в 1874 році) увійшов до складу Львівського державного музею етнографії та художнього промислу інституту народознавства НАН України.

Музей етнографії та художнього промислу є найстарішим музеєм нашої держави, в якому міститься унікальна колекція пам’яток народного мистецтва та традиційної духовної та матеріальної культури українців, а також велика кількість зразків декоративного мистецтва інших народів світу.

Наукове товариство імені Шевченка (скорочено НТШ) академічна організація, яка була утворена у Львові в 1873 році. Спочатку суспільство займалося видавничою літературною діяльністю, поширюючи Шевченківські ідеї служіння нашій державі Україні, а згодом перетворилося на багатопрофільну академію наук, на першому місці пріоритетів якої були проблеми українознавства. НТШ і сьогодні продовжує свою роботу. Основний науковий потенціал його вчених направляється на відродження української нації.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.