Візит Вселенського патріарха Варфоломія I до України (2008)

25 липня 2008 - 16 років тому

Патріарх Варфоломій I і В. А. Ющенка

Патріарх Варфоломій I і В. А. Ющенка

25 липня 2008 з візитом в Україну, місто Київ, прибув Його Святість Вселенський Патріарх Константинопольський Варфоломій I. Це був вже другий його візит в нашу країну, а перший стався 24 вересня 1997 в місті Одеса.

Другий візит Патріарха Варфоломія I відбувся з нагоди святкування Хрещення Київської Русі (1020-ї річниці). Його Святість зустріли в аеропорту Бориспіль глава Української православної церкви Московського патріархату митрополит Володимир (Сабодан) та Президент України Віктор Андрійович Ющенко.

Зустріч Президента з Патріархом проходила в будинку Городецького, у форматі віч-на-віч. На початку розмови Ющенко від імені всієї України оголосив подяку Вселенському Патріарху Варфоломію I за цей історичний для країни візит. Також Президент дав дуже високу оцінку діяльності Патріарха. Його Святість, у свою чергу, подякував Президенту України за щирий прийом на високому рівні а також наголосив на тому, що його візит в нашу державу наданий з добрими емоціями і намірами гідно відсвяткувати 1020-річчя Хрещення Київської Русі.

Його Святістю Вселенським Патріархом Варфоломієм I також було оголошено подяку Україні за наданий шану від імені всього Вселенського Патріархату.

Також Патріархом Варфоломієм I було відзначено, що метою його візиту, крім святкування 1020-річчя Хрещення Київської Русі, є допомога сестринським церквам та привнесення єдності та миру в наше українське православ’я.

Все по темі: ,

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.