Гетьман Павло Скоропадський затвердив закони про військової повинності та кримінальної відповідальності за спекуляцію і перевищення максимально встановлених цін (1918)

24 липня 1918 - 106 років тому

Київ, урядовий палац, 1918 рік. Гетьман Павло Скоропадський

Київ, урядовий палац, 1918 рік. Гетьман Павло Скоропадський

Влітку 24 липня 1918 року, гетьманом Української Держави Павлом Скоропадським був затверджений закон «Про кримінальну відповідальність за перевищення граничних цін і спекуляцію», а також закон «Про загальну військову повинність».

Для порушників закону про кримінальну відповідальність за перевищення максимально встановлених цін і спекуляцію передбачалося сім видів покарань, таких як: укладення; позбавлення всіх особистих прав; конфіскація майна; великий штраф; заборона торгувати; сплата судових витрат і відшкодування в розмірі, що не менше подвійної суми перевищення граничних цін.

Усі справи про спекуляції і перевищенні максимально встановлених цін були в компетенції окружних судів і розглядалися на їх засіданнях. При цьому, присяжні засідателі брати в них участь не мали права. Вироки, які виносили окружні суди, не підлягали оскарженню і вважалися остаточними.

Іншим законом, про загальну військову повинність, Павлу Скоропадському вдалося створити власну армію, підтверджену на законодавчому рівні. За законом, армія була покликана для боротьби з зовнішнім ворогом, однак, була також передбачена можливість використання української армії в межах своєї держави.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.