Леонід Кравчук обраний головою Верховної Ради УРСР (1990)

23 липня 1990 - 34 років тому

Леонід Макарович Кравчук

Леонід Макарович Кравчук

Влітку, 23 липня 1990 року, сталася важлива подія для нашої держави. Саме в цей день головою Верховної Ради Української Радянської Соціалістичної Республіки був обраний Леонід Макарович Кравчук. На цій посаді він перебував по грудень 1991 року, а з 24 серпня 1991 року стало головою Верховної Ради України.

На посаді голови Верховної Ради УРСР Леонід Кравчук відразу ж зробив заяву, що він добре усвідомлює ті політичні перетворення, які сьогодні відбуваються в нашому житті відносно загальнодемократичного процесу. І саме тому він вважає головними питаннями на сьогодні питання про Союзну договорі і про владу в нашій республіці.

Роблячи таку заяву, Кравчук добре розумів, що в будь-якому випадку зіткнення з протидією і неприйняття його опозицією йому не уникнути, тому одразу ж привернув до співпраці весь широкий спектр політичних сил, наявних на той час.

Слід сказати, що саме під головуванням Леоніда Кравчука і за його підписом 24 серпня 1991 Верховною Радою було прийнято один з найважливіших документів в історії нашої країни Акт про державну незалежність України.

Взимку, в грудні 1991 року, Леоніда Макаровича Кравчука було обрано першим Президентом незалежної держави України.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.