Радянські війська залишають Свердловськ. Повна окупація України (1942)

22 липня 1942 - 82 років тому

Свердловськ. Пам’ятник воїнам Уральського добровольчого танкового корпусу

Свердловськ. Пам’ятник воїнам Уральського добровольчого танкового корпусу

22 липня 1942 трапилося дуже сумна для всіх нас, однак, важлива історична подія в житті нашої держави України її повна окупація німецько-фашистськими загарбниками.

Напередодні цієї події окупаційні і загарбницькі дії з боку німецько-фашистських військ, незважаючи на потужну оборону з боку радянських військ, розгорталися досить стрімко. Вже через чотири місяці від початку Великої Вітчизняної війни німецько-фашистськими загарбниками була окупована майже вся територія нашої держави. Вже в грудні 1941 року під їх контролем були 42 відсотки території СРСР, її європейської частини, населення якої становило близько 80 мільйонів жителів. При цьому, в полоні у фашистів опинилося 3,8 мільйона військовополонених (1,3 мільйонів осіб з яких були українцями).

Лише один з великих населених пунктів нашої держави України залишався останнім, в якому досі перебували радянські війська місто у Ворошиловградській області (нині Луганська область), Свердловськ. Але 22 липня 1942 радянським військам довелося його покинути, і місто також був окупований німецькими військами. Таким чином, після цієї події територія всієї УРСР була окупована остаточно.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.