Відновлено в еміграції Спілка української молоді (1946)

18 липня 1946 - 78 років тому

У 1946 році, влітку, 18 липня, відбулася дуже значуще для нашої держави України історична подія: відновлення в еміграції Спілки української молоді (скорочено СУМ).

Спілка української молоді є молодіжним громадським об’єднанням, яке служить єднання на добровільних засадах української молоді, а також вихованню чесних, свідомих і працьовитих громадян нашої країни, відданих своїй державі патріотів. Формування світогляду членів Спілки української молоді відбувається на християнських і національних ідеалах і традиціях, придбаних нашою нацією протягом багатьох століть існування.

Підстава СУМ відбулося в 1925 році Миколою Павлушкова. Союз проіснував до початку Другої світової війни. Після війни за кордоном опинилися тисячі наших українських громадян-біженців, які не хотіли повертатися на Україну при радянському режимі. І саме тоді стало питання про відновлення роботи Спілки української молоді. Вже 6 липня відбулася зустріч активістів-організаторів СУМ за кордоном, результатом активної роботи яких стало те, що вже 18 липня 1946 СУМ відновила свою роботу на еміграції, і вже до кінця липня ними було відкрито 7 відділів Союзу, в яких були зареєстровані близько двісті членів.

Все по темі: ,

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.