Наказом Гітлера Галичина перейшла в підпорядкування до Генерального Губернаторства як окремий округ «Галичина» (1941)

17 липня 1941 - 83 років тому

Дистрикт «Галичина»

Дистрикт «Галичина»

Під час окупації України німецькими загарбниками вже з перших місяців війни було зрозуміло, чого домагаються фашисти: їх метою було повністю поневолити і підпорядкувати собі український народ і його землі. Ця політика досить скоро почала реалізовуватися. 16 липня 1941 відбулася нарада, на якому Гітлер заявив про свої плани щодо повного підпорядкування українських територій. Особливо він підкреслював свої наміри про розділ території України таким чином, щоб надалі йому було зручно керувати, експлуатувати народ і панувати над цими територіями. На цій же нараді було проголошено, що австрійська Галичина відтепер повинна буде перейти до Генерального Губернаторства у підпорядкування, в якості окремого дистрикту «Галичина».

Цей план був реалізований вже наступного дня, наказом Гітлера від 17 липня 1941 року. Відтепер Галичина мала назву «дистрикт Галичина», і її головним містом став Львів. На посаду губернатора дистрикту був призначений Карл Ляш (цей пост він займав до грудня 1941 року). Наступним губернатором дистрикту став Отто Вехтер. Саме губернатором виконувався колонізаційний генеральний план «Ост». Площа «дистрикту Галичина» склала 64000 км.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.