У Києві відкрилася Виставка досягнень народного господарства УРСР (1958)

6 липня 1958 - 66 років тому

Експоцентр України

Експоцентр України

6 липня 1958 згідно з постановою ЦК Компартії України і Ради Міністрів СРСР, яке вони прийняли ще в 1949 р., в українській столиці відкрилася Виставка досягнень народного господарства УРСР. Це була постійно діюча республіканська виставка, яка демонструвала досягнення вітчизняних вчених у промисловості, транспорті та будівництві, науці, культурі та охороні здоров’я. Виставка мала сприяти впровадженню всіх продемонстрованих досягнень у реальну щоденну роботу і сприяти підвищенню ефективності праці. Загальна площа експозиції, проект якої розробили фахівці «Діпроміста», становила 337 га.

Всього ВДНГ у Києві складається зі складного комплексу павільйонів, яких в 70-х роках було вже 28. Це були різноманітні закриті споруди, майданчики, будівлі, місця відпочинку, різноманітні експонати тощо Всіх їх можна розділити за 3 напрямками: 13 павільйонів, присвячених промисловості, транспорту і будівництва, 7 - науці та культурі, а ще 8 - сільському господарству. Крім того, був ще й Головний павільйон, в якому демонструвалися досягнення у всіх областях, досягнуті українцями. На ВДНГ у Києві за радянську історію постійно проходили різні тематичні експозиції, виставки агітації, демонструвалися досягнення новаторів колгоспів і радгоспів, вітчизняних підприємств, проводилися конференції, семінари.

Сьогодні ВДНГ також продовжує працювати, але вже під іншою назвою - «Експоцентр України». На вітчизняних теренах це єдина державна виставкова організація, яка проводить міжнародні та національні виставки та ярмарки, це потужний демонстраційний центр досягнень України в економічній, науковій, виробничій, гуманітарній та інших сферах.

Все по темі: ,

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.