Створено Комсомол України (1919)

26 червня 1919 - 105 років тому

Значок, виготовлений з нагоди 60-річчя Ленінського Комсомолу України

Значок, виготовлений з нагоди 60-річчя Ленінського Комсомолу України

26 червня 1919 у Києві розпочався I Всеукраїнський з’їзд комуністичних організацій робітничої молоді, на якому був створений Комсомол України.

Метою будь-якої політичної партії завжди є і вплив на формування світогляду молоді, її настрою, залучення юнацтва до своєї політичної роботи. Не стала винятком і Комуністична партія. У 1919 р. відбувся I установчий з’їзд Ленінського Комуністичного союзу молоді України. Головним завданням з’їзду стало затвердження статуту, в якому б закріплювалися основні ідейні та організаційні засади. З цього часу і починається історія цієї молодіжної організації, яка вже в 1926 р. налічувала 300 тис. членів.

Основним завданням комсомолу було об’єднання юнацького руху в Україні з метою виховання з юнаків свідомих борців пролетарської революції і активних продовжувачів справи за остаточного звільнення робітників світу, свідомих творців і громадян нового Комуністичного суспільства. У статуті зазначалося, що виховна та політична робота юнацького союзу повинна здійснюватися на ідеях, зафіксованих у програмах Комуністичного інтернаціоналу та Української комуністичної партії. Особливо наголошувалося, що Комсомол України повинен входити до складу загальносоюзного Комсомолу на правах республіканської філії. В результаті, Комсомол став справжньою централізованої організацією молоді в країні, об’єднаної ідеєю створення національно-комуністичного суспільства в державі.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.