В Україну з візитом прибув Папа Римський Іван Павло II (2001)

23 червня 2001 - 23 років тому

Папа Римський Іван Павло II під час візиту в Україну. 2001

Папа Римський Іван Павло II під час візиту в Україну. 2001

23 червня 2001 розпочався візит Папи Римського Івана Павла II в Україну, який тривав до 27 червня. Протягом цього візиту понтифік відвідав Київ і Львів, провівши в церквах міст літургії, і зустрівся з численними прочанами Греко-і Римо-католицької церкви.

Папа Римський приїхав до України на запрошення Президента України, єпископів Української Греко-католицької церкви та Римо-католицької церкви. І хоча Православна церква Московського патріархату засудила цей візит, на кількість бажаючих побачити і почути проповідь Іоанна Павла II це не вплинуло. Так, на Візантійській Літургії у Львові на іподромі були присутні 1,5 млн. паломників.

Головними місцями перебування Папи стали столиця країни Київ і Львів - центр (на той час) Глави УГКЦ та Архиєпископа РКЦ. У Києві понтифік виступив, зокрема, перед керівниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, закликавши їх до «відкритого, толерантного та чесного діалогу». На богослужіннях, які проводив Папа Римський у Києві на спортивному комплексі «Чайка» і під час візиту до меморіалу «Бабин Яр», були присутні близько 200 тисяч осіб. 25 червня він приїхав до Львова, де відвідав Український католицький університет, Кафедральний собор Римсько-католицької церкви. 27 червня Папа провів божественну літургію на львівському іподромі у візантійському обряді, під час якої і благословив український народ. У той же день візит Івана Павла II в Україну завершився.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.